+36 30 317-3779     oktatas@okmoki.hu

Közlekedési ismeretek

Vályús palló

vályús palló: 2 m hosszú, két szélén 2 cm nagyságú peremmel. Mindkét végén piros vonal jelzi azt a szakaszt, amit a tanulónak hibamentesen kell megoldania. Bemenetkor és kimenetkor mindkét kerék keresztül halad a piros vonalon, közte a kerékpáros nem teszi le a lábát és egyik kerékkel sem tér le a padról. Alapfeltétel a lassú haladás mellett az egyensúly megtartása.

A pallón való áthaladás viszonylag veszélytelen, kezdetben a segítő a pad egyik oldalán álljon, ha a tanuló megbillen tudjon neki segíteni. Célszerű úgy megtanítani, hogy a padon csak átguruljon, ne keljen neki manőverezni, így fokozottan az egyensúly megtartására lehessen koncentrálni. A feladat akkor teljesített, ha mindkét kerék áthalad a két piros vonalon és útközben nem hagyja el egyik kerék sem a padot. A szegély érintése, a szegélyen való haladás nem hibapont.

A padot vízszintes talajra fektesse, azt a földön ne húzza, mert a csúszásgátló gumik károsodnak. Amennyiben szükséges változtatni a helyén, azt a pad emelésével oldja meg!


vissza a taneszközök listájához »

Oktatási Módszertani Kiadó Kft.

Telefon: +36 30 317-3779

E-mail:

Weboldal: www.okmoki.hu


© Oktatási Módszertani Kiadó Kft
Minden jog fenntartva


Weboldal: