+36 30 317-3779     oktatas@okmoki.hu

Közlekedési ismeretek

Megállószett

szimmetrikus megállásjelző:

- magassága: 24 cm

- 2 db kék és 2 db piros, felfelé szűkölő 9cm x 9cm talpazatú, betonnal kitöltött négyzetes oszlop, aminek teteje téglalap keresztmetszetű.

- 2 db 1 m hosszú acélbetétes léc

aszimmetrikus megállásjelző:

- magassága: kék, /első/ 24 cm, második, /piros/

35 cm

- 2 db kék és 2 db piros, felfelé szűkölő 9cm x 9cm talpazatú, betonnal kitöltött négyzetes oszlop, az első 2 kék teteje téglalap keresztmetszetű, míg a hátsó piros oszlopok teteje négyzet

- 2 db 1 m hosszú acélbetétes léc

Nehézségi fokozatnak megfelelően a léceket tehetjük a keskenyebbik tetőre, vagy a szélesebbik tetőre. Így lehet elérni, hogy könnyen leessen, vagy nehezebben essen le a léc.

Az aszimmetrikus változatnál a hátsó piros oszlop teteje négyzet alakú.

A megállásjelzők használatakor a versenyző általában az első kék lécet veri le az első kerékkel, míg a második piros léc nem esik le. Annak érdekében, hogy a szer a lehető legtovább megtartsa állapotát, meg kell tanítani a tanulót arra, hogy a feladatot hogyan tudja a legszakszerűbben megoldani.

- Első lépés, mint mindig: Tudjon a tanuló a kerékpárral lassan haladni, azt „szteppelve „hajtani.

- Képes legyen szinte fékezés nélkül megállni.

- A helyes végrehajtáshoz az első léc megközelítésekor -mikor azt éppen elérné- kerékpárja kerekét kissé fordítsa el jobb vagy balra, majd azt visszafordítva a kerék oldalával pöccintse le a léccel. Lehetőleg a léc közepénél, hogy mindkét vége leessen a tartóról.

Egyenesen lehetőleg ne menjen a kerékpáros a lécre, mert a kerék redői beleakadhatnak a lécbe és azok megrongálódhatnak.

Az oszlopok állásával tudjuk szabályozni, hogy könnyebben vagy nehezebben tudja a feladatot elvégezni. A szélesebbik állítással nehezebb, míg a keskenyebbik állítással könnyebb a leverés.

 

 

Változatok:

Szimmetrikus megállásjelző
11550 Ft

Aszimmetrikus megállásjelző
13550 Ft


vissza a taneszközök listájához »

Oktatási Módszertani Kiadó Kft.

Telefon: +36 30 317-3779

E-mail:

Weboldal: www.okmoki.hu


© Oktatási Módszertani Kiadó Kft
Minden jog fenntartva


Weboldal: