+36 30 317-3779     oktatas@okmoki.hu

Közlekedési ismeretek

Hídpálya

hídmodell: Javasolt 1 készlet

Elemei: 2 db 200 cm hosszú, peremmel ellátott, 12 cm széles futófelületű, középen 15 cm-t megemelt tartóval ellátott szer.
Alkalmas: Keskeny, hosszú felületen való áthaladás gyakorlására, amely felület félúton emelkedik, félúton pedig lejt.
Szín: Sárga alapon kék oldalfestéssel. Futófelületén piros csík jelzi, mekkora szakaszt teljesített a tanuló. A két futófelület középen - az erre a célra kialakított támasztóval - alá van támasztva használatkor.

kombinált hídmodell: Javasolt 1 készlet

Elemei: 2 db 200 cm hosszú, peremmel ellátott, 12 cm széles futófelületű, középen 15 cm-t megemelt tartóval ellátott szer, plusz egy 100 cm hosszú futófelület, ami az egyik hosszú elem helyére beilleszthető a jelzése alapján. Így olyan hídelemet kapunk, aminek egyik oldala 2m hosszú, másik oldala 100 cm.
A könnyebbik változatnál először hajt fel a kerékpáros a hosszú oldalra és megy le a rövid oldalon, a nehezebb változatban a rövid oldalra szalad fel és a hosszú oldalon megy le.
Alkalmas: Keskeny, hosszú felületen való áthaladás gyakorlására, amely felület félútig / harmad útig emelkedik, majd pedig lejt.
Szín: Sárga alapon kék oldalfestéssel. Futófelületén piros csík jelzi, mekkora szakaszt teljesített a tanuló. A hosszabbik futófelület középen -az erre a célra kialakított támasztóval alá van támasztva használatkor-, a rövidebb részt nem kell alátámasztani.

rövid szárú hídmodell: Javasolt 1 készlet.
Elemei: 2 db 100 cm hosszú, peremmel ellátott, 12 cm széles futófelületű, középen 15 cm-t megemelt tartóval ellátott szer, középen nehezítéssel, 2 db 20 cm fa bójával.
A bóják a hídon való áthaladás során a rázkódástól nem esnek le, de ha a hajtókarok nem vízszintesen állnak, akkor azok ledöntik azt. Alkalmazása esetenként nem szükséges.
Szín: Sárga alapon kék oldalfestéssel. Futófelületén piros csík jelzi, mekkora szakaszt teljesített a tanuló.
Valamennyi hídmodellen való gyakorláskor a segítő a híd oldalánál álljon, kezdetben fogja a kerékpárost, míg az megismeri az áthaladás érzetét. A szerre mindig egyenesen haladjanak a kerékpárosok, a kerékpár ne legyen fordulóban, mert a hátsó kerék így nem tud felkapni. Egyedül tanuló rajta nem gyakorolhat! Használaton kívül azonnal szedjük szét, tegyük a helyére! Egyszerre csak egy kerékpáros tartózkodhat a szeren!


 

Változatok:

Hídmodell 4m hosszú, két részes
35500 Ft

Hídmodell rövid, 2m hosszú, 1X1m-es futófelülettel
30500 Ft

Hídmodell (kombi), 4m hosszú, kettő részes, plusz 1m hosszú darab
39500 Ft


vissza a taneszközök listájához »

Oktatási Módszertani Kiadó Kft.

Telefon: +36 30 317-3779

E-mail:

Weboldal: www.okmoki.hu


© Oktatási Módszertani Kiadó Kft
Minden jog fenntartva


Weboldal: