+36 30 317-3779     oktatas@okmoki.hu

Német nyelv

Übung macht den Meister

A tankönyvcsalád elemei:

- 3 db munkatankönyv (Arbeitsheft 3., Arbeitsheft 4., Arbeitsheft 5.)
- 1 db applikációs képanyag
- 1 db tanári kézikönyv

Jellemzők:

Arbeitsheft 3.: Az új tanév, szabadidő, sport, hobbi, az őszi évszak jellemzői (természet, időjárás, öltözködés), iskolai tantárgyak és a hozzájuk kapcsolódó tanszerek nevei, naptár, a 12 hónap, azok jellemzői, napszakok, órarend...

Arbeitsheft 4.: A tél, a téli évszak jellemzői, ünnepi szokások, jókívánságok (télapó, advent, karácsony), utazás Németországba, nagyobb városai, azok jellemzői, zöldségfélék, egyes élelmiszerek pontos megnevezése, bevásárlás (tavalyi anyag további bővítése)...

Arbeitsheft 5.: A tavaszi évszak és annak jellemzői, napirend részletes feldolgozása, készülés anyák napjára, öltözködés, ruházat, húsvéti ünnepi szokások, jókívánságok, képeslapírás, nyár, vakáció, a nyári évszak és annak jellemzői.

A fenti témakörök könnyen elsajátíthatók, és tanulhatók, hiszen minden egyes új lexikai témakör (kép-szó) képszótár formájában került feldolgozásra.
Általában a nyelvtani és lexikai ismeretek feldolgozása együtt jelentkezik az egyes témákon belül. A nyelvtani gyakorlatok esetében a példamondatok adnak kellő segítséget, megoldási kulcsot a sikeres feladatmegoldáshoz. Általában minden témakört egy-egy önálló fogalmazási feladat zár. A felmérésre, osztályzásra szánt feladatok is könnyen kiválaszthatók a gyakorlatok sorából. Ezeket mindig előre ki kell jelölnünk magunknak.
A tanári kézikönyv bő, részletes módszertani útmutatót ad az egyes nyelvtani és lexikai anyagrészek sikeres feldolgozásához.
Az applikáció III. képanyag itt is az új szó- és kifejezésanyag könnyebb elsajátítását segíti elő.


vissza a tankönyvcsaládok listájához »

Oktatási Módszertani Kiadó Kft.

Telefon: +36 30 317-3779

E-mail:

Weboldal: www.okmoki.hu


© Oktatási Módszertani Kiadó Kft
Minden jog fenntartva


Weboldal: