Hajó

"A" variáció:
Egyszerű hajótest, a tanuló megkapja a 20 cm x 55 mm x 10 mm nagyságú anyagát, amire maga tervezi a hajóját, kifűrészeli, lecsiszolja, majd egy 20 cm x 20 mm x 10 mm fenyőből kialakítja az alsó megvezetőjét.
Szerszámigénye: Fonalfűrész, ráspoly, csiszolópapír, kalapács.

"B" variáció:
Egyszerű hajótest, a tanuló megkapja a 20 cm x 55 mm x 10 mm nagyságú anyagát, ami teljesen kialakított, lecsiszolja, majd egy 20 cm x 20 mm x 10 mm fenyőből (ami szintén kialakított) előkészíti az alsó megvezetőjét.
Szerszámigénye: csiszolópapír, kalapács.

"C" variáció:
Oldallal készült hajótest, a tanuló megkapja a 33 cm x 80 mm x 10 mm nagyságú anyagát, maga tervezi és alakítja ki fűrésszel, lecsiszolja, majd egy 33 cm x 20 mm x 10 mm fenyőből előkészíti az alsó megvezetőjét.
Szerszámigénye: fonalfűrész, ráspoly, csiszolópapír, kalapács.

"D" variáció:
Oldallal készült hajótest, a tanuló megkapja a 33 cm x 80 mm x 10 mm nagyságú alakra szabott anyagát, lecsiszolja, majd egy 33 cm x 20 mm x 10 mm fenyőből (ami szintén alakra kialakított) előkészíti az alsó megvezetőjét.
Szerszámigénye: fonalfűrész, ráspoly, csiszolópapír, kalapács.

A "C" valamint a "D" variációhoz tartozik még hurkapálcika, oldal, illetve fedélzetépítő rétegelt lemez, tőkesúlytartó alu. lemez, fonal, szegecs a tőkesúlytartó felerősítéséhez. A palánkanyagot facsavarral és szeggel, ragasztóval erősítjük az oldalra. Megfelelő csavar, szeg, ragasztó tartozik a munkadarabhoz.

Ennek a munkadarabnak több változata van, melyek ismertető oldalai az alábbi linkekkel érhetők el:
- A) 20 cm x 6 cm alap, csak anyag >>
- B) 33 cm x 8 cm alap, csak anyag >>
- C) "A" méret, alap alakraszabott >>
- D) "B" méret, alap alakraszabott >>

Letölthető csatolt dokumentumok:

Elkészítési útmutató >>
1. sz. melléklet (Műszaki rajz) >>
2. sz. melléklet (Műszaki rajz) >>

vissza a munkadarabok listájához >>