+36 30 317-3779     oktatas@okmoki.hu

Technika és tervezés

Függő virágtartó

Mivel a modell két változatban kapható, mielőtt választana, jól meg kell fontolni, melyik modell elkészítéséhez vannak meg az iskolában a feltételek.

"A" variáció:

A megfelelő anyagokat szállítjuk (léc, csavar, rét. lemez alap, szemescsavar, függesztő-zsineg). A lécekből a tanuló darabolja le a kívánt méretet. Olyan hosszúak a lécek, hogy felező darabolással lehet a kívánt méreteket elérni. Lehetőség nyílik a pontos mérésre, sorozatméretek szabására, de fűrészt és satut igénylő munkadarab.

"B" variáció:

Itt is minden alkatrészt szállítjuk, de valamennyi léc méretre szabott, sőt az alapra az első kettő fel is van ragasztva, illetve szegelve. A tanuló fő tevékenysége az összeállítás. Itt nem kell mérni és szabni, mert elő van készítve még a csavar helye is, ki van fúrva. Nem igényel műhelytermet, daraboló szerszámot.

Elkészítés menete:

Kiosztjuk az alkatrészeket, ellenőrizzük azok állapotát, elkészítjük a névkártyát, majd az egészet a nylon zacskóban tároljuk.

Az "A" változaton az összeállítási rajz alapján ledaraboltatjuk a méreteket
- 2 db 285 mm-es
- 4 db 255 mm-es,
- 4 db 225 mm-es,
- 4 db 195 mm-es,
- 2 db 135 mm-es

Alkatrészeket, simára csiszoltatjuk csiszolópapíron, lehetőleg mindig szálirányban végeztetni a műveletet. A lécek végeit kissé "törjük le" a megadott rajz alapján.

Kezdjük meg összeszerelni. Alulról felfele haladva a rajz szerint. Az "A" változatnál a léceket elő kell fúrni! A "B" változatnál a lécek kifúrtak.

Elkészülte után lakkozhatjuk, festhetjük, vagy pácolhatjuk. Száradást követően behajtjuk a 4 szemescsavart a helyére és a mellékelt kötélzettel, elkészítjük a függesztést.

Változatok:

A) Csak anyag, tanuló darabol
980 Ft

B) Méretre szabott anyag, tanuló csak szerel
999 Ft


Letölthető dokumentumok:

Elkészítési útmutató »

Elkészítési útmutató rajz »


vissza a munkadarabok listájához »

Oktatási Módszertani Kiadó Kft.

Telefon: +36 30 317-3779

E-mail:

Weboldal: www.okmoki.hu


© Oktatási Módszertani Kiadó Kft
Minden jog fenntartva


Weboldal: